Skip to content
Menu

“Speel de hoofdrol in jouw eigen verhaal.”

Naast schrijver van een kinderboek (in wording) en stemacteur ben ik gek op kinderen. Daarom heb ik besloten om deze drie facetten te combineren en introduceer ik het concept van Verhaaltjestekeningen. Voor kinderen, door kinderen. 

Hoe werkt het? 

  1. Je bent tussen de 6 en 12 jaar en vindt het leuk om mee te doen. 
  2. Maak een tekening van iets waar je van droomt, wat je ontzettend leuk vindt om te doen of een fantasiewereld waarin je een dagje zou willen leven. Eigenlijk mag het alles zijn, behalve bekende personen. 
  3. Schrijf op de achterkant van je tekening in maximaal drie regels wat je getekend hebt. Ik wil natuurlijk niet dat ik jouw tekening anders bekijk dan jij het bedoeld hebt. 
  4. Maak een foto van je tekening (+beschrijving) en mail deze naar info@jeroenstijger.nl. De beschrijving van je tekening mag uiteraard ook in het mailtje staan. 
  5. Ik ga aan de slag en schrijf een grappig of spannend verhaal bij jouw tekening. 
  6. Na een tijdje krijg je jouw eigen verhaal per mail toegestuurd. 

Omdat ik ook stemacteur ben, ga ik jouw verhaal misschien wel voorlezen of inspreken. 

De kosten voor een verhaaltje zijn € 7,50 (inclusief BTW). 
Hiervoor stuur ik achteraf een factuur.

Onderaan deze pagina staan drie voorbeelden van verhaaltjestekeningen. Vind je ze leuk? Pak dan snel je kleurpotloden en begin aan jouw tekening. Ik kijk uit naar jullie creaties!

Verhaaltjestekeningen voor basisscholen

Verhaaltjestekeningen zijn ook uitermate geschikt als project op basisscholen. Ik heb een pilot uitgevoerd op de buitenschoolse opvang van KC De Ontdekking in Oosterhout met zeer enthousiaste kinderen als resultaat.
Hoe leuk is het om met de klas een eigen verhalenbundel te creëren?

Vanaf het schooljaar 2023/2024 bied ik verhaaltjestekeningen voor de bovenbouwklassen ook aan in de vorm van een workshop. Naast het maken van de tekening, gaan de kinderen zelf aan de slag met hun verhaal en begeleid ik ze op het gebied van het schrijven en het inspreken. Een leuke, interactieve en leerzame ervaring voor iedereen!

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met me op en vraag naar de mogelijkheden. Binnen 48 uur krijg je een offerte op maat.

Voorbeelden